Ο Νικόλαος Φραγκιάς είναι διακεκριμένος Κλινικός Ψυχοθεραπευτής & Υπνοθεραπευτής με βαθιά ριζωμένο πάθος να βοηθά άτομα και ομάδες να βελτιώσουν την ευημερία τους. Με εξειδίκευση στις συμπεριφορικές παρεμβάσεις και διακεκριμένος Master Trainer του NLP, ο Νικόλαος αποτελεί οδηγό στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το 1992. Η τεχνογνωσία του τον έχει δει να ακμάζει ως ανώτερο στέλεχος σε αξιόλογες εταιρείες, κατέχοντας καίριους ρόλους όπως Διευθυντής Λειτουργίας και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και να κατευθύνει το τιμόνι ως Διευθυντής Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο ICPS College ο Νικόλαος προσφέρει τις γνώσεις του ως Λέκτορας Εγκληματολογίας. Από το 2004, η πορεία του ως Ψυχοθεραπευτής χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη κλινική και ερευνητική εμπειρία, εστιάζοντας στην ανθρώπινη συμπεριφορά και αλληλεπίδραση μέσα σε διάφορα συστήματα, όπως η οικογενειακή δυναμική, το εργασιακό περιβάλλον και οι προσωπικές σχέσεις. Οι παρεμβάσεις του σε αυτούς τους τομείς, τόσο ως εκπαιδευτής όσο και ως θεραπευτής, είναι καθοριστικές, ιδίως όσον αφορά την αναγνώριση και τον μετασχηματισμό δυσλειτουργικών συστημάτων.

Η ακαδημαϊκή διαδρομή του Νικόλαου ξεκίνησε στο χώρο του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Συστημική Σκέψη από το Πανεπιστήμιο του Bath. Η αναζήτηση της γνώσης δεν σταμάτησε εκεί – τελειοποίησε περαιτέρω τις δεξιότητές του στην Οικογενειακή Θεραπεία, τη Συμπεριφορική Θεραπεία και τη Γιουνγκιανή Ψυχανάλυση. Η πολύπλευρη εκπαίδευσή του σε διάφορες ακαδημαϊκές σχολές και θεραπευτικές προσεγγίσεις αντανακλά την πίστη του στην ολιστική ανθρώπινη ανάπτυξη, που περιλαμβάνει όλα τα στάδια και τα πλαίσια της ζωής.

To 2022 αναγνωρίζεται απο την Παγκόσμια Κοινότητα του NLP με το βραβείο »Extraordinary Contribution during the Global Pandemic» για το έργο υποστήριξης που επιτέλεσε με την ομάδα του.
Οι διακρίσεις συνεχίζονται ώς International Ambassador του ANLP, Ambassador του Mental Space Psychology και Νational Coordinator for International NLP Trainers Association για Ελλάδα και Κύπρο.

Η μοναδική, ενοποιητική προσέγγισή του και η εξειδίκευσή του στις παρεμβάσεις για χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ τον έχουν αναγνωρίσει ως «Interventionist» στην αμερικανική κοινότητα. Στην Αγγλία , διεύρυνε την εξειδίκευσή του, εμβαθύνοντας στη Φιλοσοφική Ψυχολογία, τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, την Κλινική Ψυχοθεραπεία και την Υπνοθεραπεία. Ως Εκπαιδευτής σε δύο παγκόσμια ιδρύματα και Master Trainer στις Μικρο- Εκφράσεις, τη Γλώσσα του Σώματος, την Ανίχνευση Ψεύδους και τις Τεχνικές Ανάκρισης, συνεργάζεται επίσης με τον Paul Ekman International, εφαρμόζοντας τις δεξιότητές του στην πρακτική συλλογή και ανάλυση πληροφοριών.

Η έρευνα του Νικόλαου επικεντρώνεται στην κατανόηση του ανθρώπου ως ένα ολοκληρωμένο σωματικό, ψυχοδιανοητικό και πνευματικό σύστημα. Πιστεύει σε μια ολοκληρωμένη θεραπευτική διαδικασία που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα όλες αυτές τις πτυχές. Η συνεχής επιμόρφωσή του σε τομείς όπως το Systemic Coaching, το mBIT, το Clean Language , Story Telling, το Meta Coaching, η Provocative Therapy, Social Panorama και η Ανάλυση Συμπεριφοράς αναδεικνύουν τη δέσμευσή του να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στον τομέα του.

Η αγάπη του για τις αρχαίες παραδόσεις και τις θεραπευτικές μεθόδους τον έχει οδηγήσει να κάνει ουσιαστικές συνδέσεις μεταξύ της Αρχαίας Σοφίας και της σύγχρονης Ψυχολογίας, εφαρμόζοντας αυτές τις γνώσεις στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και πιο συγκεκριμένα στην θεραπεία Τραύματος. Το Σύστημα Δυναμικής Ισορροπίας, το θεραπευτικό μοντέλο που φέρει την υπογραφή του, αποτελεί απόδειξη αυτής της σύνθεσης, συνδυάζοντας ανατολικές και δυτικές μεθόδους για μια ολιστική προσέγγιση στη σωματική, ψυχοδιανοητική και πνευματική θεραπεία. Ακρογωνιαίος λίθος αυτού του μοντέλου είναι το «4 Elements Systemic Coaching», μια πρωτοποριακή μέθοδος που ενσωματώνει απρόσκοπτα διαφορετικά μοντέλα και τεχνικές για ψυχοθεραπευτές coaches και ειδικούς στον τομέα υγειάς.

Ο Νικόλαος έχει συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, με το έργο του να καλύπτει τους τομείς της Επικοινωνίας, της Ψυχικής Υγείας, της Προσωπικής Ανάπτυξης, της Ηγεσίας, του Coaching, του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Εγκληματολογίας.

Σήμερα, μέσω της εταιρείας του Dynamic Equilibrium System, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, καλύπτοντας προγράμματα πανεπιστημιακού επιπέδου, ανοικτά μαθήματα και εταιρική εκπαίδευση.
Είναι επίσης ο ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας Ανάλυσης Συμπεριφοράς, με εξειδίκευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς, την Εγκληματολογία, την Ανάλυση Προφίλ Παραβατών, τη Διερεύνηση Σκηνών Εγκλήματος, των Μικρο-έκφρασεων και της Γλώσσας του Σώματος.

Με έδρα την Αθήνα και το Παρίσι, ο Νικόλαος συνεχίζει να παρέχει προσωπικές συνεδρίες, εποπτεία και ομαδικά εργαστήρια, αφιερώνοντας τη ζωή του στην ανάπτυξη και εξέλιξη των άλλων.